Carligele si ancorele de pescuit au luat o mare amploare odata cu aparitia otelului, in jurul anului 1450. Ca si material, otelul era cunoscut inca de la inceputul anilor 1400, dar calitatea acestuia lasa de dorit, iar faptul ca era prea moale ducea la produse de calitate indoielnica.
Aceste neajunsuri au devenit istorie odata cu aparitia primelor cuptoare speciale pentru prelucrarea otelului, fapt ce a permis realizarea unor produse durabile si de calitate
Istoria VMC incepe de la inceputul secolului trecut
VMC este un nume ce se poate asocia cu succesul in domeniul carligelor de pescuit. Desi primele carlige au fost realizate in 1910, in fieraria de la Grandvillars, istoria VMC incepe cu mai mult de 200 de ani in urma, in 1796, atunci cand Jean Baptiste Migeon a fost numit managerul forjelor de otel de catre familia Viellard .
Ceva mai tarziu, fata lui Jean Baptiste s-a maritat cu Juvenal Viellard, nascandu-se astfel compania VMC.
Desi primele ancore au fost realizate in 1910, directorul britanic de la conducerea firmei realizeaza ca acestea nu erau de o calitate foarte ridicata si recurge la „importul” a zece familii din Redditch (Anglia), acolo unde se afla „capitala mondiala a carligelor de pescuit”.
Aceste familii vor infiinta un nou departament de carlige, ce vor fi vandute sub marca La Bouee.
In 1938 afacerile firmei au inceput sa prospere, iar cererea de ancore de pescuit devine din ce in ce mai mare astfel ca familia Viellard ia decizia de a construi o noua fabrica, ce va fi amplasata la Morvillars. Aceasta va dainui in timp si reprezinta locul in care se produc si astazi celebrele carlige de pscuit VMC.
Ancorele de pescuit sunt realizate din materiale de calitate
In 1950 compania atinge apogeul. Odata cu terminarea razboiului, economia europeana incepea sa isi revina, iar activitatile industriale in crestere inseamna mai multi salariati. Astfel, cererea de ancore si carlige a inceput sa creasca, iar compania ajunge la nu mai putin de 450 de angajati devnind astfel liderul pietei de carlige din Franta.
1969 reprezinta un an de cotitura in istoria firmei, odata cu instalarea la conducere a lui Christophe Viellard. Acesta introduce in premiera o noua strategie de automatizare a procesului de productie, dublata de eforturi sustinute in vederea extinderii vanzarii ancorelor pe piata internationala.
1973 este anul consacrarii depline a companiei pe plan international, deoarece VMC ajunge una dintre cele mai respectate companii conduse exclusiv de o singura familie.
Automatizarea completa a fabricii este finalizata in 1970 si este realizata cu ajutorul unor masini si utilaje noi, inventate de catre un angajat al firmei: tanarul inginer Roger Billet. Astfel, compania va ajunge de la 5000 carlige produse zilnic la nu mai putin de 60.000 unitati pe zi.
In 1981 VMC va deschide noi piete, pe care le va controla datorita infiintarii noilor filiale din Statele Unite, Polonia, Ucraina, Germania, Rusia si Brazilia.
Perioada moderna este la fel de plina de succese. VMC continua sa inventeze si sa dezvolte noi tehnologii in domeniul designului ancorelor si al proceselor de fabricatie.
Categories: General