Care sunt cei mai buni producatori de ancore de pescuit?

O partida de pescuit de calitate trebuie pregatita foarte atent, deoarece fiecare detaliu este foarte important. Astfel, inainte de a pleca la pescuit trebuie sa consultam solunarul, pentru a nu ne trezi ca am ales o perioada proasta, in care pestele nu trage si ne vom intoarce acasa cu mana goala.

Apoi trebuie sa ne hotaram ce peste vom prinde, deoarece in functie de acest criteriu vom alege tehnica de pescuit si sculele pe care le vom folosi. Alegerea sculelor de pescuit este iarasi foarte importanta. Lanseta si mulineta trebuie sa fie perfect adaptate tehnicii de pescuit folosite, firul este necesar sa nu faca bucle si sa suporte greutatea pestelui, iar carligele vor fi bine ascutite si realizate dintr-un material de calitate, pentru a nu se rupe.

Ancorele de pescuit, preferatele pescarilor

Ancorele au devenit unele dintre cele mai utilizate carlige, datorita faptului ca ne asigura o prada consistenta intr-un interval scurt de timp. Astfel, acestea inteapa pestele din mai multe directii si il vor retine mult mai bine fata de carligele traditionale.

Pescarii cu experienta stiu ca un carlig bun poate inseamna cheia catre un pescuit linistit si cunosc destul de bine si producatorii de renume din domeniul carligelor.

Problema unui carlig „de firma” apare in cazul pescarilor aflati la inceput de drum, ce nu stiu foarte bine ce carlige sa aleaga si pot fi uneori dezamagiti de performantele acestora.

Eagle Craw este unul dintre cei mai mari producatori de carlige si ancore de pescuit, iar faptul ca cei mai multi pescari isi incep cariera folosind aceste produse nu trebuie sa mire pe nimeni. Producatorul american ne ofera o gama larga de produse, realizate din materiale de calitate, ce functioneaza foarte bine indiferent de pestele pe care il vom prinde.

Producatorii de ancore pot veni si din indepartata Asie

Gamakatsu este o marca ce s-a impus datorita tehnologiilor inovative folosite si a fiabilitatii produselor. Daca carligele Eagle Craw sunt considerate etalonul pescuitului in ape dulci, ancorele Gamakatsu au devenit standardul celor mai bune produse utilizate la pescuitul in ape sarate de mare adancime. Acest lucru isi are explicatia in faptul ca Japonia a fost considerata capitala pescuitului in ape sarate timp de mai multe secole.

Daiichi este considerat unul dintre cei mai eficienti producatori ai ancorelor utilizate in pescuitul sportiv. Carligele producatorului nipon sunt realizate dintr-un otel dur, mult mai bogat in carbon fata de cel utilizat de catre concurenta, iar ancorele Daiichi ofera pescarilor un grad de penetrare superior, fara riscul unor alunecari a pestelui din carlig.

Lazer TroKar este de fapt o divizie ce apartine de Eagle Craw , iar ancorele realizate de acestia sunt singurele ce pot rivaliza cu produsele Daiichi. Carligele produse de firma sunt realizate in parteneriat cu o companie producatoare de instrumentar chirurgical, iar compania isi afiseaza cu mandrie „primul carlig de pescuit ascutit chirurgical din lume”.

Mustad este singura companie din Europa ce poate rivaliza cu producatorii americani sau japonezi. Situata in Norvegia, compania produce o gama variata de carlige de pescuit, ce pot fi utilizate in ape dulci dar si in cele sarate.

Categories: