Scurt ghid pentru folosirea ancorelor

Istoria carligelor de pescuit a inceput cu aproximativ 50.000 ani in urma, atunci cand primii oameni au inceput sa pescuiasca, pentru a isi asigura necesarul de hrana. De-a lungul istoriei, carligele si-au schimbat dimensiunile, iar materialele din care au fost realizate au devenit din ce in ce mai bune, dar menirea acestora a ramas aceea de a prinde pestele necesar hranei.

Ancorele de pescuit au devenit foarte utilizate datorita faptului ca sunt foarte versatile si pot intepa pestele indiferent de directia din care vine, iar fixarea acestuia este mult mai performanta fata de carligele clasice.

Astfel, chiar daca suntem pescari incepatori vom beneficia de o prada bogata.

Ghidul pentru ancore este foarte usor de retinut

Atunci cand cumparam ancorele este necesar sa avem in vedere careva lucruri, ce sunt diferite in functie de preferintele fiecaruia.

Astfel, distanta de la ochet pana la locul unde sunt indoite ancorele trebuie sa fie scurta, daca dorim un pescuit de calitate. Acest lucru nu mai poate fi folosit in cazul in care pescuim rapitori, deoarece momeala folosita este destul de mare, caz in care trebuie sa ne cumparam o ancora cu o tija mai lunga.

Barbia carligului este bine sa fie cat mai larga, pentru a se putea agata cat mai multi pesti.

Carligele mai grele pot fi folosite atunci cand se folosesc momeli mari sau se pescuiesc pesti cu dimensiuni peste medie, ce presupun o intepare directa si un raspuns agresiv din partea pestelui.

Dimensiunea ancorelor trebuie foarte atent aleasa, in functie de pestele pe care il vom prinde. Majoritatea carligelor folosite de catre pescarii amatori fie sunt prea groase, fie au tija nepotrivita, iar pescarii pot fi frustati datorita faptului ca nu captureaza prada dorita.

Alegerea dimensiunilor nepotrivite pentru ancore poate cauza modificarea echilibrului si a actiunii nadelor, rezultand de aici o partida dezastruoasa de pescuit. Singurul mod in care putem rezolva aceasta problema este sa folosim o sarma mai subtire ce ne va permite sa inlaturam aceste neajunsuri.

Cele mai bune ancore sunt de provenienta orientala

Unele dintre cele mai bune ancore sunt cele produse de firma nipona Daiichi. Otelul folosit este de cea mai buna calitate, iar tehnlogiile inovative au condus la carlige ascutite, rezistente in timp atat la actiunea apei cat si la cea a tractiunii pestilor. Aceste carlige sunt renumite prin rezistenta si prin faptul ca ruginesc foarte greu.

Unul dintre elementele ce ne sare imediat in ochi atunci cand cumparam o ancora de pescuit de la aceasta firma este culoarea carligului, ce este total atipica. Toate produsele sunt de culoare rosie, iar aceasta a pornit de la studiile ce arata ca pestii ataca cu preponderenta animalele ranite, din care se scurge sangele.

Asadar, aproape toate ancorele au fost vopsite in culoarea rosie, ce se apropie cel mai bine de culoarea sangelui.

Ancorele Daiichi sunt amplasate pe un arbore pe care se rotesc liber, astfel incat daca un peste este intepat si isi schimba ritmul de atac, aceste carlige se vor repozitiona aproape instantaneu, astfel incat pestele nu va avea nicio cale de scapare.

 

Categories: